SON ÖNCEKİ KAPANIŞ DEĞİŞİM (%)
XU100 86.484 87.143 -0,76
VIOP 106.515 107.372 -0,80
USD/TRY 5,8010 5,8142 -0,23
BIST BANKS 93.911 94.653 -0,78
SON ÖNCEKİ KAPANIŞ DEĞİŞİM (%)
DOW JONES 25.616 25.592 0,09
DAX 12.237 12.163 0,61
GOLD 1.174,29 1.174,20 0,01
BRENT 71,44 71,43 0,01

JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. İş Yatırım’ın SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notunu 9,05 Olarak Revize Etti

Türkiye’de kurumsal yönetim notuna sahip tek aracı kurum olan İş Yatırım, genel uyum notunu 8,91’den 9,05’e yükselterek uluslararası alanda kabul görmüş en iyi uygulamalarıyla SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne çok iyi seviyede uyum sağladığını bir kez daha göstermiş oldu.

​​​​​​İş Yatırım toplam notunu yükseltirken, derecelendirmeye esas teşkil eden dört ana başlıktan üç başlıkta notu ​Pay Sahipleri 9,01’e, Menfaat Sahipleri 8,90’a ve Yönetim Kurulu 9,15’e yükselirken,​ Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık notu ise 9,04 olarak belirlendi.

SPK tarafından yapılan metodoloji değişikliği sonrasında JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından 2014 Mart ayında 8,81 olarak belirlenen İş Yatırım’ın kurumsal yönetim notu, yapılan gözden geçirme çalışmaları sonrasında aynı yılın Eylül ayında 8,91’e ve 4 Eylül 2015’te 9,05’e yükseldi. Alınan bu notla İş Yatırım, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde işlem görmeye devam edecek.

İş Yatırım’ın kurumsal yönetim derecelendirme notunun toplam ve ana bölümler itibarıyla dağılımı, önceki dönemlerle karşılaştırmalı olarak aşağıdaki şekildedir:

Ana Bölümler03.03.201405.09.201404.09.2015
Pay Sahipleri8,548,839,01
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık9,049,049,04
Menfaat Sahipleri8,518,518,90
Yönetim Kurulu ve Yöneticiler8,969,059,15
Genel Uyum Notu8,818,919,05

İş Yatırım ilk notunu kurumsal yönetim ilkelerinin önemli unsurları, henüz uyulması zorunlu hale getirilmeden 2011 yılında aldı ve faaliyet gösterdiği sektörde kurumsallık anlayışının temsilcisi olarak kurumsal yönetim uygulamalarını sürekli geliştirdi. İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, not artışında yatırımcı ilişkilerinin stratejik planlama konusunda sorumluluk üstlenerek faaliyetlerini daha etkin hale getirmesi ve risk yönetimine verilen önemle risk ölçümü ve raporlama sistemlerinin geliştirilmesinin etkili olmasının, özellikle içinde bulunduğumuz konjonktürde daha da önem arz ettiğini ifade etti. Aral, bunlarla beraber gerek iş sağlığı ve güvenliği gerekse mesleki ve yönetsel eğitimlerle en önemli sermayemiz olan çalışanlarımıza verdiğimiz değerin de not artışında önemli rolü olmasının, son derece memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Özellikle iktisadi ve siyasi gündemin yoğun olduğu böyle dönemlerde, şirketlerde finansal performansın sürdürülebilir kılınmasında kurumsal yönetimin öneminin her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çekerek İş Yatırım’ın şeffaf bilgilendirme politikası, etkin risk yönetimi ve etik değerlerine olan bağlılığı ile ortakları, yatırımcıları ve diğer bütün menfaat sahipleri için değer yaratmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.​04.09.2015​​