SON ÖNCEKİ KAPANIŞ DEĞİŞİM (%)
XU100 90.529 91.387 -0,94
VIOP 113.192 114.196 -0,88
USD/TRY 5,3730 5,3367 0,68
BIST BANKS 111.930 112.458 -0,47
SON ÖNCEKİ KAPANIŞ DEĞİŞİM (%)
DOW JONES 0 0 0,00
DAX 10.925 10.929 -0,04
GOLD 1.238,84 1.243,06 -0,34
BRENT 60,11 61,45 -2,18

EMEA Finance’ten İş Yatırım’a Üst Üste Beşinci Defa “Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası” Ödülü

Türk sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen Europe Banking Awards 2014 / Avrupa Bankacılık Ödüllerinde “Best Investment Bank in Turkey/ Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası” seçildi.

​​​​​EMEA Finance tarafından Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ile Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) bölgelerinin en iyi bankaların ve finans kuruluşlarının seçildiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen Europe Banking Awards / Avrupa Bankacılık Ödüllerinde İş Yatırım üst üste beş defa aynı ödüle layık görüldü.

“Türkiye​’nin En İyi Yatırım Bankası” ödülünün yanısıra “Best Broker in Turkey”/ “En İyi Aracı” ödülüne de üst üste üçüncü defa layık görülen İş Yatırım; başta kurumsal finansman, aracılık, yatırım danışmanlığı ve portföy yönetimi hizmetleri olmak üzere müşterilerine sunduğu sermaye piyasası faaliyetlerinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı bu ödüllerin sahip oldu.

Avrupa Bankacılık Ödülleri/ Europe Banking Awards 2014 için 13 Mayıs 2015’de Tiflis’de düzenlenen törende EMEA Finance Dergisi CEO’su Christopher Moore, “İş Yatırım’ın 2014 yılında sermaye piyasası faaliyetlerinde gösterdiği genel performansından çok etkilendik. 2014 yılında hisse arzlarında % 24 pazar payı elde eden İş Yatırım’ın, 13,8 milyar TL değerinde 100’den fazla özel sektör borçlanma aracı ihracına aracılık ederek %21 pazar payıyla lider olması, birleşme&devralmalarda 400 milyon $ tutarında işleme aracılık ederek % 18 pazar payına sahip olması ve bu alandaki tecrübesi ile ödüle değer görülmüştür” dedi.

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, verilen ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, İş Yatırım’ın başarılı performansının önemli yayın grupları tarafından da takdir edilmesinin çok büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Aral “Yatırım bankacılığının her alanında faaliyet gösteren Kurumumuz, sunduğu yeni ürün ve hizmetlerle sektördeki öncülüğünü devam ettiriyor. İş Yatırım olarak pay piyasası ile vadeli işlem ve opsiyon piyasasının yanı sıra pay piyasası halka arzları, özel sektör borçlanma araçları ihraçları ile birleşme ve devralma faaliyetlerinde de lider konumdayız. Önceki yıllarda da layık görüldüğümüz bu ödülü, sermaye piyasalarındaki istikrarlı başarımızın somut bir göstergesi olarak değerlendiriyor, performansımızı daha da yükseltmede bize itici güç olacak bu ödülün kazanılmasında katkısı olan tüm çalışanlarımız ve ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.15.05.2015