Hisse senedi piyasalarının beklenenden iyi açıklanan ABD işsizlik verilerine tepkisi olumlu oldu. Bugün IMKB’nin Asya piyasalarındaki yükselişleri takiben yukarıda açılmasını bekliyoruz.
Tahvil ve bono piyasası bugün çoğunlukla yatay ve düşük hacimli bir gün geçirdi. Hazine sabah, 6 ay vadeli iskontolu referans hazine bonosunun (TRB090311T13) ihracını gerçekleştirdi.
Haftanın ilk işlem gününde Amerikan piyasalarının kapalı olması ve Avrupa tarafında da açıklanacak önemli bir veri olmaması gün boyu piyasaların yatay ve hacminin düşük seyretmesine neden oldu. Geçtiğimiz hafta Amerika’da beklenenden olumlu gelen veriler eşliğinde gün içerisinde hafif alıcılı bulunan global piyasalar Türkiye kapanışını da bu şekilde tamamladı. İMKB tarafında ise hem gösterge endekslerin hem de sektör endekslerinin yatay kapandıklarını görüyoruz. İMKB 100 Endeksi günü % 0,17 yükselişle 61,100 puandan kaparken; İMKB 30 Endeksi % 0,17 yükselişle 77,512 puandan kapandı. İMKB’nin sektörel olarak dengeli bir gün geçirdiğini söyleyebiliriz. İMKB’de işlem hacmi 1,4 milyar TL olurken, VOB’taki işlem hacmi de 780 milyon TL olarak gerçekleşti.
ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde USD/TL kuru yatay bir seyir izledi. Cuma gününe göre hafif bir yükselişle 1,5020 seviyesinden açılan USD/TL, gün içinde oldukça dar bir bant içinde hareket ederek günü 1,5022 seviyesinden tamamladı.
Bu sitede yer alan bilgiler “İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.” tarafından bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Uyarı notu için lütfen tıklayınız.